TÜRK CEZA ADALET SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ
FAALİYETLER

 

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

 

  1. İHTİYAÇ ANALİZİ TOPLANTILARI

 

2 adet İhtiyaç Analizi toplantısı gerçekleştirilmiş, hâkim ve savcılar, yüksek yargı kurumları mensupları, baro temsilcileri, avukatlar ile sivil toplum kuruluşu üyeleriyle görüşülmüş ve bahse konu toplantılar sonucunda ihtiyaç anazili raporu hazırlanmıştır.

 

  1. ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARI

 

Proje kapsamında yer alan 3 tematik konuya ilişkin hazırlanacak olan kılavuzlara yönelik çalışma grubu toplantıları gerçekleştirilmiştir.

 

  1. REHBERLER VE KILAVUZLAR
  1. Bastırılıp Dağıtılan Eserler

 

 

  1. Proje kapsamında hazırlanan ve yakın zamanda basılan ve dağıtım aşamasında olan kılavuzlar:

 

Yukarıda yer verilen eserler ve kılavuzların başta 149 Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere yüksek yargı kurumları, Türkiye Barolar Birliği, proje paydaşı olan ve ilgili tüm kurumlara uygulayıcıların kullanımına sunulmak üzere dağıtımı gerçekleştirilmektedir.

 

 

  1. BÖLGESEL YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

 

 

     Uygulamadaki sorun ve çözüm önerilerini tartışmaya yönelik grup çalışmaları gerçekleştirilmiş olup ilgili kurum temsilcileri, hâkim ve Cumhuriyet savcıları, avukat ve uzmanların katılımı ile düzenlenmiştir.

 

 

 

  1. KOORDİNASYON TOPLANTILARI

 

  1. Usuli Güvenceler Konulu :

 

 

 

 

  1. Siber Suçlar Konulu :

 

 

  1. Terörizmin Finansmanı Konulu :

 

 

 

Kurumlararası işbirliğini artırmaya ve uygulamadaki sorun ve çözüm önerilerini tartışmaya yönelik düzenlenmiş olup ilgili kurum temsilcileri, hâkim ve Cumhuriyet savcıları, avukat ve uzmanların katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

 

 

  1. ÇALIŞTAYLAR

 

Pandemi Döneminde Gerçekleştirilen Webinarlar:

 

 

Uluslararası Çalıştaylar:

 

 

 

 

  1. ÇALIŞMA ZİYARETLERİ VE GÖREVLENDİRMELER
  1. Çalışma Ziyaretleri :
  1. Görevlendirmeler :

 

  1. BİLGİLENDİRME KAMPANYALARI

 

Proje kapsamında uygulayıcıların yanısıra vatandaşların da bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda hazırlanan ve dağıtımı planlanan belirli haklara ilişkin broşürler, siber suçlara ilişkin bilgilendirici ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan video içerikleri ile birlikte projenin tüm faaliyetlerine ilişkin çıktıları ve raporları oluşturulan internet sitesinde paylaşılmakta olup vatandaşların adliyeler ile buluşması, yargısal faaliyetlerin işleyişi hususunda bilgilendirilmeleri ve UYAP vatandaş portalının da tanıtımı amacıyla 8 ilde Halka Açık Adliye Etkinliği düzenlenmiştir.

 

  1. Açık Mahkeme Günleri

 

 

 

  1. Broşürler

 

Bahse konu broşürler ve bir kısım adliyelere teslim edilecek olan broşürlüklerin, başta 149 Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere Halka Açık Adliye etkinliği düzenlenen adliyelere, Bakanlığımıza ve Türkiye Barolar Birliğine dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

 

  1. Bilgilendirici Video İçerikleri:

 

Vatandaşların bilişim suçlarının faili ve mağduru olmamaları amacıyla bilgilendirici video içerikleri hazırlanmakta olup ilgili kurumlar ve kamunun paylaşımına açılması hedeflenmektedir.

 

 

 

  1. İnternet Sitesi

 

 

 

Tercümesi Yapılan Web Yayınları:

 

 

 

Proje Materyalleri Web Yayınları :

 

 

 

  1. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Proje Kapsamında gerçekleştirilen toplantılara ilişkin hazırlanan ve cinsiyet ve meslek grubu esas alınarak uygulanan anket çalışmaları ile hem işlenen konulara dair sorun ve çözüm önerilerini tespit etmeyi hem de gerçekleştirilen programların yeterliliğini ölçmeyi amaçlayan, uygulama ya da mevzuat düzenlemelerine yönelik ihtiyaç ve tespitlerin değerlendirilmesi hususunda analiz çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

 

      X - KAPANIŞ ETKİNLİĞİ

30 Kasım 2023 tarihinde projenin kapanış etkinliğinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.